Peter Blangé en Sarina Wiegman keynote sprekers op Sportinnovator Event XL

Peter Blangé en Sarina Wiegman spreken op 11 december in Den Haag over de Gouden Standaard, het dataproject met de Oranjeleeuwinnen tijdens het EK vrouwenvoetbal afgelopen zomer. Het is een van de twee showcases in het plenaire programma van het Sportinnovator Event XL. Met Tom van ’t Hek als dagvoorzitter nemen verschillende topsprekers uit het bedrijfsleven, de sport en de wetenschap je mee in de wereld van sportinnovatie.

Redactie 27 oktober 2017, 08:00

Het Sportinnovator Event XL is bedoeld voor professionals op het gebied van breedte- en topsport, innovatie, vitaliteit, gezondheid, voeding, accommodaties, big data, producten & materialen en coaching afkomstig uit sport, bedrijfsleven, overheid en onderwijs & onderzoek.

Gouden Standaard

De Gouden Standaard staat als tweede showcase op het programma. Sportinnovator, KNVB en Sport Data Center trokken tijdens het vrouwen-EK afgelopen zomer samen op bij het verzamelen van relevante spelersdata. Naast Blangé, prestatie- en innovatiemanager bij de KNVB, en Wiegman, bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, zullen ook assistent-bondscoach Arjan Veurink en Niels de Vries, inspanningsfysioloog van de KNVB, uitleggen wat de begeleidingsstaf in de toekomst aan de verzamelde data van de Oranje-speelsters kan hebben.

Digitale strategie

Na een welkomstwoord van de dagvoorzitter begint het Sportinnovator Event XL met een korte inleiding van Harry van Dorenmalen, voorzitter van het topteam sport. Daarna gaat Noud van Alemdieper in op het thema digitale strategie, groei en marketing voor start-ups. Van Alem is zelf een internationale marketeer met ruim 20 jaar ervaring in de marketingbranche. Hij heeft gewerkt voor grote mediabedrijven zoals Uber en Google. Begin mei is hij als partner toegetreden tot advieskantoor RevelX.

Showcase Thialf en Imbema

In de eerste showcase op het plenaire programma vertellen Inge Stoter, manager Innovatielab Thialf, en Alexander Bloemers, CEO Imbema Groep over hun samenwerking, die verder gaat dan de ontwikkeling van een nog snellere ijsvloer in Thialf. Imbema is leverancier van Zamboni ijsdweilmachines in de Benelux, maar ook van sportmedische artikelen. “Belangrijk voor ons is dat ze gaan helpen bij het op de markt zetten van producten. Dat is volgens mij essentieel bij sportinnovatie”, aldus Stoter. Centrale vraag voor het bedrijfsleven in deze showcase: 'What's in it for me?'

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten