Overzicht

Subsidieoproep geopend: Sportinnovator subsidietraject - haalbaarheidsstudies

Vanaf 1 oktober kunnen consortia een aanvraag doen voor een haalbaarheidsonderzoek naar hun innovatieproject op het terrein van sport en bewegen.

Redactie 01 oktober 2019, 16:52

Het doel van de haalbaarheidsstudie is om de technische, organisatorische en/of economische haalbaarheid van het innovatieproject te onderzoeken. De haalbaarheidsstudie geeft inzicht in wat aan ontwikkeling en onderzoek nog nodig is en wat daarbij eventuele risico’s zijn. Het leidt tot een analyse van het potentieel van het innovatieproject door objectief en rationeel de sterke en zwakke punten en de kansen en risico’s in kaart te brengen.

De oproep heeft een focus op onderstaande thema’s. Daarnaast staat deze oproep open voor innovaties die bijdragen aan het verminderen van het aantal sportblessures.

  • Bewegen, gericht op (technologische) innovaties om de beweegvaardigheid van kinderen en jongeren te verbeteren;
  • Materialen, gericht op innovatieve methoden die bijdragen aan duurzame sportaccommodaties;
  • Voeding, gericht op innovaties die bijdragen aan een gezond voedingspatroon voor topsporters, sporters en de reguliere (sport)markt.

Per haalbaarheidsstudie kan maximaal 30.000 Euro worden aangevraagd. In totaal is er voor deze ronde 420.000 Euro beschikbaar.

Bekijk hier de volledige subsidieoproep.

Online informatiebijeenkomst
Op donderdag 31 oktober vond er een online informatiebijeenkomst plaats via een webinar. U kunt deze hier bekijken.

Tweede ronde

Deze oproep betreft de tweede ronde van haalbaarheidsstudies. In het voorjaar van 2019 zijn de eerste haalbaarheidsstudies gestart.

Lees hier meer over de Smart Skills Garden, Fit For Play, EatMyRide en andere projecten.

Sportinnovator subsidietraject

Het subsidietraject van het Sportinnovator-programma bestaat uit twee fasen en heeft als doel een aantal grote innovatieprojecten op het terrein van sport en bewegen te selecteren en te versnellen. In deze eerste fase krijgen consortia de kans om een haalbaarheidsonderzoek uit voeren naar hun innovatieproject. Het doel van deze eerste fase van het subsidietraject is om middels haalbaarheidsstudies een aantal mogelijk kansrijke innovatieprojecten op het terrein van sport en bewegen te selecteren.

Lees meer over het Sportinnovator subsidietraject!

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten