Topteam-lid Martin Olde Weghuis kondigt bedrijvenplan aan op Foodvalley Summit

Begin oktober was Sportinnovator aanwezig bij de Foodvalley Summit Sports & Nutrition in Ede, in samenwerking met Eat2move. Bedrijven, onderzoekers, beleidsmakers en sportvoeding experts kwamen bij elkaar om de nieuwste inzichten met elkaar te delen.

Redactie 30 oktober 2018, 14:34

In de plenaire afsluiting van de bijeenkomst kondigde Martin Olde Weghuis, lid van het Topteam Sport, het nieuwe bedrijvenprogramma van Sportinnovator aan. Deze bedrijvencall is gericht op innovatie op het gebied van voeding, maar ook bewegen en materialen in de sport.

Martin Olde Weghuis roept bedrijven op structureel bij te dragen aan innovaties in de sport. Een belangrijk element hierin is de subsidieoproep voor bedrijven die later dit jaar opent. Doel van deze subsidieoproep is het aanjagen en selecteren van een aantal innovatieprojecten in de sport, die de potentie hebben om zich in maximaal twee jaar zover door te ontwikkelen dat marktintroductie in zicht komt.

Sportinnovator wil meer succesvolle en rendabele innovaties in en voor de sport creëren. Het bedrijfsleven is een van de onmisbare schakels voor rendabele innovaties, vanwege de stap naar de markt, naar de praktijk. Sportinnovator wil het bedrijfsleven bij dit innovatieproces ondersteunen, want het naar de markt brengen van producten brengt voor ondernemers risico’s met zich mee. Vooraf worden vaak grote investeringen gevraagd, terwijl de baten nog achterblijven en de kans op succes niet zeker is.

Gerelateerd nieuws