Overzicht

Uitnodiging Webinar: ‘Vitaal, Sociaal en Lokaal’ met Fitcoins

Vitaliteitsprogramma voor gemeenten

Wil je als gemeente aan de slag om de sport- en beweegdeelname van mensen met een lage sociaaleconomische status (SES) te vergroten? Schrijf je dan nu in voor de webinars van 20 en 29 juni en maak kennis met het programma ’Vitaal, Sociaal en Lokaal’ van Its My Life. De webinars worden georganiseerd door Its My Life en VierVitaal.

Redactie 08 juni 2023, 10:38

Dit programma is opgericht vanuit een brede blik op gezondheid (positieve gezondheid) en helpt mensen om op een makkelijke manier hun eigen gezondheid te verbeteren. Dit door beweegminuten en meedoen aan gezonde activiteiten te belonen met het virtueel beloningssysteem #Fitcoins . Deze 'gezonde Airmiles' wissel je in in de stad bij lokale winkeliers, het zwembad, theater en andere voorzieningen.

Met dit systeem, dat inmiddels al duizenden gebruikers heeft in de regio’s Eindhoven, Doesburg, Nijmegen, De Liemers en Houten, kunnen mensen relevante beloningen verdienen, waarmee ‘gezonder leven’ ook bereikbaar wordt voor mensen voor wie dat minder vanzelfsprekend is.

“Wat ik zo mooi vind van dit programma: het is door iedereen te gebruiken, ook als je wat minder te besteden hebt. Je hoeft bijvoorbeeld niet je hele financiële huishoudboekje op tafel te leggen om aan te tonen dat je in aanmerking komt voor de Fitcoins. Bij de pilots van de afgelopen jaren in onder andere Doesburg en Houten zien we dat schaamte daardoor geen rol speelt, en dat beweegmunten inwisselen een positieve prikkel geeft om mee te doen.”

Gregory Sedoc, Innovatie adviseur Sportinnovator

Een deelnemer met een kleine portemonnee zegt hierover “jullie doen zo ongelooflijk je best voor het gevoel dat ik er weer bij kan horen”.

Aanmelden webinars voor gemeenten

Werk jij bij een gemeente en wil je meer weten over het programma ‘Vitaal, Sociaal en Lokaal’? Schrijf je dan snel in voor een van de webinars. In deze webinar vertellen de initiatiefnemers van Its My Life en VierVitaal je graag hoe jij jouw gemeente in beweging brengt met Fitcoins. Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

  • Dinsdag 20 juni om 15.30 – 16.30
  • Donderdag 29 juni om 09.30 – 10.30

Gerelateerd nieuws