Reserveer 3% van de sport- en beweegbegroting voor innovatie

Oproep aan gemeenten van Stijn Steenbakkers

Hoe ziet de sportvereniging van de toekomst eruit? Hoe kan de openbare ruimte beter ingericht worden om sport en bewegen te stimuleren? En hoe kan ik als gemeente via de sport bijdragen aan een duurzamer wereld? Maatschappelijke vraagstukken waar alle gemeenten mee te maken hebben en waar innovatie een belangrijke rol in kan spelen. Stijn Steenbakkers, wethouder sport in Eindhoven en lid van het Topteam Sport: “Nederland heeft een uniek sportlandschap maar we moeten blijven innoveren om mee te gaan met alle veranderingen in de maatschappij. Op het gebied van het verhogen van de sportparticipatie en het stimuleren van bewegen bij alle inwoners is er in Nederland in nagenoeg alle gemeenten nog winst te behalen. Gemeenten kunnen bij uitstek bijdragen aan en profiteren van sportinnovatie. Hoe? Zie de video van Stijn Steenbakkers.

Sportinnovator roept alle wethouders sport op om 3% van de sport- en beweegbegroting voor innovatie te reserveren. Om u te overtuigen hier geen lang betoog, maar zes enthousiasmerende voorbeelden.

Zes enthousiasmerende voorbeelden van sportinnovaties voor gemeenten

Meer informatie

Voor vragen over sportinnovaties binnen gemeenten kunt u terecht bij Iris Nijland, projectleider (regionale) overheden voor Sportinnovator: iris@sportinnovator.nl.

Download hier de printbare versie van de leaflet met innovaties voor gemeenten.

Gerelateerd nieuws