Overzicht

KNVB Campus

Op de KNVB Campus werken voetballiefhebbers aan de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. De missie van het Sportinnovator Centrum KNVB Campus is om ’s werelds meest innovatieve centrum te worden op het gebied van (toegepaste) voetbalkennis. De KNVB Campus is de plek waar het de nationale teams aan niets ontbreekt om zich voor te bereiden op topprestaties, met de beste kwaliteit velden, meetapparatuur, medische voorzieningen, voeding en slaapfaciliteiten.

Over KNVB Campus

Maar de KNVB Campus is ook de plek voor de talenten van de toekomst om met plezier deel te nemen aan voetbalkampen. Het trainingscentrum is een mooie accommodatie voor onze trainers en bestuurders om hun opleidingen te kunnen volgen en ook voor scheidsrechters hebben wij de beste faciliteiten met onder andere het ARAG Replay Center voor de VAR. Wij brengen mensen van alle disciplines binnen het voetbal samen op één plek om zo verschillende experts bij elkaar te brengen in een netwerk. Deze netwerkvorming moet innovaties stimuleren die bijdragen aan de kwaliteit van het voetbal. De KNVB Campus ziet het als haar taak om dit netwerk te faciliteren. Op de KNVB Campus is een fysieke plek gecreëerd waar voetbal en innovatie samenkomt op één locatie: #11, de innovatiehub van de KNVB. Wetenschap en innovatie zijn van essentieel belang om de wereld (van voetbal) door te ontwikkelen en te veranderen. Grote bedrijven met een bewezen trackrecord, maar ook MKBers en start-ups; iedereen heeft zijn eigen waarde voor het netwerk. In samenwerking met professionals uit het voetbal, de wetenschap en het bedrijfsleven wordt er in het netwerk elke dag hard gewerkt aan voetbalvernieuwing. Hiermee is de KNVB Campus een broedplaats voor nieuwe ideeën en vooruitstrevend als het gaat om kennisdeling.

Projecten
  • De VAR

Binnen #11 is het ARAG KNVB Replay Center gehuisvest. Vanuit het Replay Center volgen de Video Assistent Referees (VAR) live alle wedstrijden uit de Eredivisie. Het Replay Center is internationaal toonaangevend en het innovatieve center geldt als trainingslocatie voor de VAR’s van de UEFA.

  • Scoren met Voeding

Het belang van goede voeding dringt ook door binnen het voetbal. Zo heeft de KNVB Campus samen met de HAN het kookboek Scoren met Voeding uitgebracht. Een boek vol eenvoudige en lekkere recepten voor elk moment van de dag voor iedere sporter.

Gerelateerd nieuws