Angelique Berg vertegenwoordigt VWS in Topteam Sport

Angelique Berg, Directeur Generaal Volksgezondheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is toegetreden tot het Topteam Sport. Ze vertegenwoordigt daarmee de Rijksoverheid in het Topteam Sport, de initiatiefnemer van het Sportinnovator-programma.

Redactie 03 april 2018, 10:30

Angelique Berg geeft aan dat voor het nieuwe kabinet innovatie een belangrijk speerpunt is. "We scoren hoog op tal van internationale ranglijsten wanneer het gaat om de innovatiekracht van onze economie. De Sporteconomie is hier met ruim 1% van het BNP een belangrijk onderdeel van."

Ze ziet die positieve ontwikkeling ook in de Sportinnovator-centra die de afgelopen jaren verspreid over Nederland zijn opgezet. "Daar kunnen onderzoekers, ondernemers, overheden en de sport samenwerken aan vernieuwende ideeën. Nu is de tijd rijp om internationaal kansen te zien en te grijpen. Het kabinet zet zich in om Nederlandse innovatieve bedrijven te helpen hun weg naar de rest van de wereld te vinden. Dat doen we bijvoorbeeld door deze prominent mee te nemen op handelsreizen." Een andere kans ligt volgens Berg in het analyseren van sportdata. "Nederland kan daarin wereldwijd een leidende rol spelen."

Berg benadrukt dat sportinnovatie niet beperkt moet blijven tot toepassingen in de topsport. "Ook bij de recreatieve sport worden innovaties steeds belangrijker. Denk daarbij onder andere aan een hardlooproute in de stad die via LED-verlichting wordt aangegeven. Of aan de slimme verlichting van sportvelden en sportkantines."

Het Topteam Sport bestaat uit leden die afkomstig zijn uit diverse sectoren van het bedrijfsleven, wetenschap, sport en overheid. Berg over haar rol in het Topteam: "Mijn bijdrage aan het Topteam Sport is dan ook om het bedrijfsleven nog beter te verbinden met de uitdagingen die in de sector liggen en de innovaties op weg te helpen naar het buitenland en de buitenlandse markt naar Nederland te brengen."

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten