Overzicht

De kracht van betaald voetbal: Bewoners in aandachtswijken in beweging

Subsidieoproep geopend

Vanaf vandaag is de subsidieoproep ‘Bewoners aandachtswijken in beweging via de kracht van betaald voetbal’ geopend. Met deze subsidieoproep wil Sportinnovator in samenwerking met ZonMw en CLICKNL bestaande innovatieve interventies van betaald voetbal organisaties (BVO’s) versterken en opschalen, waardoor meer volwassenen in aandachtswijken gaan bewegen en sporten.

Redactie 09 april 2024, 08:46

Voor wie

We bieden de mogelijkheid aan samenwerkende partijen om subsidie te ontvangen voor een tweejarig project. In een projectvoorstel werkt een BVO met een bestaande succesvolle aanpak samen met een andere BVO die de succesvolle aanpak ook wil toepassen. Beide BVO’s werken verder samen met een kennisinstelling en de Eredivisie CV. Het is een pre als ook een ontwerpbureau, gemeenten en maatschappelijke instelling meedoen.

Wat

Er kan maximaal 165.000 euro subsidie worden aangevraagd voor het versterken en opschalen van een bestaande innovatieve interventie. 50% cofinanciering is verplicht. Er is in totaal 500.000 euro beschikbaar. Een project heeft een looptijd van maximaal 24 maanden en moet zich (primair) richten op volwassenen uit aandachtswijken die relatief weinig bewegen en sporten.

Wanneer

Toelichting op procedure ZonMw (online) - aanmelden

Vragenuur met adviseurs Sportinnovator (online) - aanmelden

Vragenuur met adviseurs Sportinnovator (online) - aanmelden

26 april, 10-11 uur

14 mei, 14-15 uur

4 juni, 11-12 uur

Toelichting tijdens MVO-vergaderingen clubs (besloten)

27 mei 2024

Deadline indienen uitgewerkte subsidieaanvraag

10 september 2024, 14.00 uur

Interviewvergadering

1 oktober 2024

Besluit

Rond 22 oktober

Uiterlijke startdatum

1 januari 2025

Gerelateerd nieuws