Menu
Overzicht

AmiGO - Voetbalschieter voor aan je rolstoel

Voetbal is voor iedereen

Ook voor mensen in een rolstoel is het van belang om gezond te blijven door beweging, maar met een rolstoel zijn er vaak minder sportmogelijkheden. Dit tot grote frustratie van mensen die rolstoel gebonden zijn. Ze willen op een zo normaal en makkelijk mogelijke manier meedraaien in de maatschappij, maar de maatschappij maakt dit niet altijd mogelijk.

Redactie 24 september 2021, 08:30

Daarom wil Tech2Play in de komende twee jaar de sport ‘rolstoelvoetbal’ en de AmiGO ontwikkelen. Dit is een grijper aan de rolstoel die rolstoelvoetbal mogelijk maakt. 'Want iedereen heeft toch recht om voetbal te kunnen spelen', aldus Michiel van der Boom, bedenker van de AmiGO.

Binnen dit project wordt er samengewerkt met negen partners. Samen ontwikkelen zij de AmiGO in de komende tijd tot een markt klaar concept. De technologiepartners VDL ETG, ZTI-smart machines en TU/e zullen samen met Boomdesign Solutions het product AmiGO verder tot ontwikkeling brengen. Onlangs zijn gebruikerstesten bij de Mytylscholen in Rotterdam en Nijmegen uitgevoerd bij leerlingen.

De deelnemers die meededen aan de haalbaarheidsstudie reageerden erg enthousiast. 'Mijn zoon Riyad kan eindelijk meevoetballen', zei moeder Rifa. 'Daar word ik gewoon emotioneel van.' Ook Pepijn van Putten was ontroerd. Van Putten: 'Hoe blij ik ben de Voetbalschieter? Ik kan je vertellen: van hier tot Tokio.'

Gerelateerd nieuws