De provincie Gelderland timmert hard aan de weg om een Europese sportregio te worden. Met eerder al de Giro d'Italia in 2016, het WK baanwielrenen en komende WK's beachvolleybal en inline skaten is de provincie een vaste waarde op het gebied van grote sportevenementen. Lokale overheden, bedrijfsleven, wetenschap en sportorganisaties weten elkaar ook steeds beter te vinden in Gelderland om meer uit de sport te halen.

Redactie 19 maart 2018, 10:00

"In Gelderland zien we sport als een kans om wetenschap met het bedrijfsleven te koppelen", zegt Jan Markink, gedeputeerde van de Provincie Gelderland op Foodvalleyupdate.com. Hij doelt daarmee op de kennisinstellingen Wageningen Universiteit, Radboud UMC Nijmegen, het Gelderse Vallei Ziekenhuis en Sportcentrum Papendal. "Die internationaal toonaangevende instituten zorgen dat we de benodigde kennis en het netwerk om een innovatief klimaat te laten bloeien."

Ideëen delen

De provincie Gelderland ziet daarom ook volop kansen op het gebied van sportinnovatie. Binnen het programma Gelderland Sport heeft de provincie bijna 2 miljoen beschikbaar voor innovaties. Markink: "Ik ben ervan overtuigd dat we binnen vijf jaar een aantal waardevolle innovaties hebben die klaar zijn voor de markt. Bedrijven zijn dan ook welkom om hun ideeën met ons te delen."

StartupDelta Summit

Op 1 februari was daar al een eerste gelegenheid voor bij de kick-off van het programma. Tijdens de StartupDelta Summit op 19 april in Arnhem daagt de provincie Gelderland startups uit om mee te denken aan allerlei maatschappelijke vraagstukken waaronder ook sportparticipatie onder mensen met een handicap.

Ambities Topteam Sport

De aanpak van de Provincie Gelderland past precies in de ambities van Sportinnovator. Harry van Dorenmalen, voorzitter van het Topteam Sport, juicht de inzet van de provincie daarom ook toe. "Gelderland onderscheidt zich met een overheid die sportinnovatie naar een volgend niveau wil brengen. Door initiatieven aan elkaar te verbinden kan de waarde voor Gelderland en de sport in het algemeen alleen maar toenemen."

Lees het hele artikel op Foodvalleyupdate.nl

Meer info:

Gerelateerd nieuws