Menu
Overzicht

Winnaars oproep milieuvriendelijke sportvelden bekend

Op 19 juni zijn de winnaars van de SBIR (Small Business Innovation Research) ‘Milieuvriendelijke sportvelden’ van RVO bekend gemaakt. Het gaat om innovatieve producten en diensten van zeven ondernemers die leiden tot de ontwikkeling van milieuvriendelijke sportvelden. Tijdens een Werkconferentie van de VSG in Utrecht ontvingen zij hun certificaat uit handen van voorzitter van het Topteam Sport Harry van Dorenmalen.

Redactie 19 juni 2019, 13:40

Het Topteam Sport ondersteunt de oproep vanuit het programma Sportinnovator. De winnaars kunnen nu aan de slag met hun innovaties. Totaalbudget van deze eerste fase van de SBIR, het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, is 500.000 euro. Voor fase 2 is daarna 2.300.000 euro beschikbaar.

De winnende innovaties richten zich op de uitdagingen voor sportverenigingen met betrekking tot duurzaamheid en milieu. Deze innovaties maken het makkelijker voor sportverenigingen om hun sportvelden te recyclen en te beheren zonder chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Winnaars

De SBIR, die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van het ministerie van VWS in april dit jaar uitzette, richt zich op twee thema’s: 1. Hoogwaardig recyclebare kunstgras sportvelden en 2. Bescherming tegen onkruiden en andere problemen op sportvelden. De indieners van de innovaties zijn:

-Sweco Nederland: ontwikkeling van een sportmat van bioplastics
-Recreational Systems: Eureka Artifical Turf Systems
-TenCate Grass: Innovative Durable Compact and Recycable Artificial Grass
-Re-Match A/S: Recyclebare kunstgrasvelden door selectief oplossen van plastics uit kunstgrasmatten
-Ramm: Automatisch elektrisch onkruid bestrijden van sportvelden
-Bayer CropScience: oplossing voor emelten en engerlingen van het probleem
-Grootgroener: sportveldenbeheer zonder chemie

Steun voor sportsector in haar duurzaamheidstransitie

Met deze SBIR, de Innovatiechallenges van VWS en Sportinnovator en met de subsidieoproep van Sportinnovator voor bedrijven, willen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Topteam Sport innovatie in de sportsector stimuleren en bevorderen.

Kijk voor meer informatie over de SBIR op de website van RVO.
Op www.sportinnovator.nl worden de komende weken interviews met de winnaars geplaatst.

Gerelateerd nieuws