Overzicht

Gezocht tijdens EURO 2020: innovatieve ideeën die sport & duurzaamheid verbinden

Gezocht tijdens EURO 2020: innovatieve ideeën die sport & duurzaamheid verbinden

Heb jij een goed idee om Amsterdam duurzamer te maken? De gemeente Amsterdam nodigt ondernemers uit om samen duurzaamheidsvraagstukken op te lossen. Het Startup in Residence-programma geeft startups, scale-ups en sociale ondernemers de kans om samen te werken met de overheid om nieuwe oplossingen te vinden voor Amsterdamse duurzaamheidsuitdagingen.

Redactie 11 februari 2019, 17:03

Het Startup in Residence-programma heeft 18 challenges uitgeschreven. Een daarvan is zeer interessant voor onze lezers.

Come up with an innovative solution to connect sport and sustainability during EURO 2020 and beyond

Oftewel: dien jouw innovatieve idee in om de thema’s sport en duurzaamheid tijdens EURO 2020 (het Europees kampioenschap voetbal) en daarna te verbinden. Het EK in 2020 vindt plats van 12 juni tot en met 12 juli en wordt gespeeld in twaalf verschillende steden. De Johan Cruijff ArenA is het strijdtoneel van drie groepsduels en van een wedstrijd in de achtste finales.

De Johan Cruijff ArenA, de Gemeente Amsterdam en Schiphol Airport zijn samen verantwoordelijk voor de organisatie. Amsterdam laat zich tijdens het toernooi graag zien als duurzame, innovatieve, creatieve en inclusieve stad. Zowel de wedstrijden als de side events moet toegankelijk zijn voor iedereen en iedereen moet zich welkom voelen. De organisatie richt zich niet speciaal op voetbalfans, maar op de doelgroep ‘young urban’ tot 30 jaar.

Wat val er te winnen?

In het incubatieprogramma van zes maanden krijg je ondersteuning van een netwerk van professionele mentoren en een uitgebreid trainingsprogramma. In deze inspirerende werkomgeving krijg je toegang tot het netwerk van de metropoolregio en tot de corporate partners van gemeente Amsterdam.

Voor meer informatie, neem je een kijkje op de site van Start up in residence.

Gerelateerd nieuws