GITP nieuwe partner Sportinnovator-centrum KNVB Campus

Sportinnovator-centrum KNVB Campus gaat samenwerken met GITP. Het Nederlandse bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van assessments, loopbaanadvies, training & opleiding en coaching gaat samen met de KNVB aan een tool werken voor coaches op het gebied van leerstijlen van spelers.

Redactie 09 februari 2018, 10:30

Met het partnership onderstreept het innovatiecentrum van de KNVB, ook wel #11 genoemd, de continue drang naar innovatie. Vanuit het ‘open voetbal innovatiecentrum’ wordt er gebouwd aan een netwerk tussen voetbal, wetenschap en het bedrijfsleven om zo nieuwe innovaties te kunnen ontwikkelen voor het Nederlandse voetbal.

Verder ontwikkelen

Ton Dijkzeul, directeur van GITP, ziet een sterke link tussen de kerntaak van beide organisaties. “Wij zijn al meer dan 70 jaar bezig met het beste uit mensen - en daarmee ook het beste uit organisaties - te halen. Dat doen wij door mensen inzicht in hun kwaliteiten te bieden en door ze te helpen die weer verder te ontwikkelen. Dat komt overeen met dat wat de KNVB Campus doet, namelijk het beste uit sporters halen en zorgen dat ze zich ontwikkelen tot topvoetballers."

Toepassen voor coaches

GITP en de KNVB zullen zich eerst gaan concentreren op het in kaart brengen van leerstijlen van spelers, legt Dijkzeul uit. "Dus: hoe herken je als trainer hoe een jongen of meisje snel leert en ontwikkelt. Hier gaan we een tool voor ontwikkelen. Vervolgens gaan we kijken naar hoe je op basis van die leerstijl effectief op kan treden als coach, dus hoe kan een coach handelen naar wat hij weet van zijn speler. Tot slot focussen we ons op hoe je dit alles kan leren aan een trainer, want we willen natuurlijk dat de trainer dit ook goed gaat toepassen.”

Doelstelling

“Onze gezamenlijke doelstelling is om een tool te ontwikkelen die een coach inzicht geeft in de leerstijlen van spelers”, vat Giel Kirkels, manager van het KNVB Kenniscentrum, samen. “Deze doelstelling is gezamenlijk geformuleerd in een sessie waaraan zowel adviseurs van GITP als mensen vanuit de KNVB, waaronder Peter Blangé, hebben deelgenomen.”

Lees het hele bericht op KNVB.nl

Gerelateerd nieuws