Innovation Lab moet Eindhovense marathon innovatieve boost geven

De Marathon van Eindhoven heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot de meest innovatieve marathon ter wereld. Innovatie, technologie en design wordt ingezet om mensen meer, verantwoordelijk en blessurevrij te laten meedoen én om toeschouwers meer beleving en interactie met de marathon te laten ervaren. In samenwerking met InnoSportLab Sport- en Beweeg wordt daarvoor onder andere de Hackathon Design Marathon gehouden.

Redactie 05 september 2018, 09:30

Tijdens de eendaagse Hackathon gaan zo’n 50 studenten in een inspirerende omgeving samen nadenken over hoe op een innovatieve manier de beleving en interactie van de Marathon Eindhoven kan verbeteren bij zowel de toeschouwers als de deelnemers. Hierbij wordt technologie en design ingezet om het evenement aantrekkelijker te maken en om meer mensen en toeschouwers te betrekken bij de Marathon Eindhoven. Het meest innovatieve idee hoopt de organisatie tijdens de Marathon Eindhoven 2019 daadwerkelijk te realiseren. Je kunt je hier aanmelden voor de Design Marathon.

De hackathon is onderdeel van het Innovation Lab van de Marathon Eindhoven. Samen met partners zoals de gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, BrabantSport, TU/e, Fontys Hogescholen wordt er invulling gegeven aan dit onderdeel. Nieuwe producten worden getest en onderzocht, design competities voor innovatie worden georganiseerd en pilotprogramma’s worden rondom het evenement gedraaid.

Gerelateerd nieuws