Menu
Overzicht

Innovatienetwerk Sportinnovator breidt uit met vier innovatiecentra

Innovatienetwerk Sportinnovator breidt uit met vier innovatiecentra: Sport Science & Innovation Groningen, Sportinnovatorcentrum Sports Valley, Sportinnovatorcentrum KNLTB en Shimano Experience Center kregen 29 juni op Sportcentrum Papendal de officiële certificaten uitgereikt uit handen van Maurits Hendriks van het Topteam Sport.

Redactie 30 juni 2021, 19:28

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland. De basis van het netwerk wordt gevormd door de Sportinnovator-centra waarin onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken aan innovaties die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en een actieve leefstijl.

Met de toetreding van deze vier innovatiecentra bestaat het netwerk nu uit 16 innovatielabs verspreid over het gehele land.

Sport Science & Innovation Groningen

Wil in samenwerking met kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven wetenschappelijke kennis genereren en overdragen. En wil innovatieve producten en diensten ontwikkelen en implementeren voor een vitale samenleving en succesvolle (top)sporters.

Sportinnovator-centrum Sports Valley

Wageningen University en Ziekenhuis Gelderse Vallei, voorheen Centrum Nutritional Status & Health. Wil innovatie stimuleren op het gebied van voeding, sport en belastbaarheid en de toepassing realiseren van wetenschappelijke expertise in de (top)sportmedische zorg.

Shimano Experience Center

Heeft met expertise op bike-fitting een focus op veilig en verantwoord fietsen, zowel in het wielrennen als recreatief fietsen en zet zich in voor de rol die fietsen in het mobiliteitsvraagstuk kan spelen.

Sportinnovator-centrum KNLTB

Wil kennis en innovatie ontwikkelen op het gebied van talentherkenning en -ontwikkeling, prestatiebevordering en blessurepreventie. Door middel van het verbinden van kennisinstellingen, het bedrijfsleven en de tennissport.

Toetsing
Onafhankelijk adviesbureau RevelX heeft de centra beoordeeld aan de hand van een toetsingskader waarmee de kwaliteit en uniciteit van de centra in het netwerk zijn gewaarborgd. Elk Sportinnovator-centrum heeft zijn eigen expertise. Op die manier worden rendabele innovaties ontwikkeld die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en een actieve leefstijl. Deze innovaties versterken daarnaast de kennisbasis voor sport en kunnen zorgen voor nieuwe business of maatschappelijke waarde.

Certified Partners Sportinnovator-netwerk
De certified partners van Sportinnovator vormen een belangrijk onderdeel van het netwerk van Sportinnovator. Overige certified partners van Sportinnovator zijn: InnoSportLab Sport & Beweeg, Sailing Innovation Centre, Embedded Fitness; Centrum voor interactief bewegen, InnoSportLab de Tongelreep, TU Delft Sports Engineering Insitute, Sport Data Center, InnoSportLab ’s Hertogenbosch, KNVB Campus, Innovatielab Thialf, Sportcentrum Papendal, AISS en EquInnolab.

Meer weten
Meer informatie over Sportinnovator en de innovatiecentra is te vinden op www.sportinnovator.nl. Of neem contact op met Iris Nijland (iris@sportinnovator.nl).

Gerelateerd nieuws