Overzicht

Ondernemers gezocht die met hun ideeën of nieuwe businessmodellen voor circulaire sportmaterialen aan de slag willen

Innovatiechallenge circulaire sportmaterialen geopend

Beeld je eens in hoeveel ballen, bidons, valmatten en andere sportmaterialen ieder jaar op de afvalberg belanden. Het voortdurend aanschaffen, gebruiken en weggooien van nieuwe sportartikelen heeft schadelijke gevolgen voor de planeet. Daarom vindt Sportinnovator het belangrijk om circulaire sportmaterialen te stimuleren. In deze innovatiechallenge zijn we op zoek naar (toekomstige) ondernemers die met ideeën voor circulaire sportmaterialen aan de slag willen. De inschrijving sluit 19 maart.

Redactie 06 februari 2024, 16:00

Heb jij een idee voor het ontwikkelen van circulaire sportmaterialen en/of het realiseren van circulaire businesskansen voor sportmaterialen? Na een succesvolle innovatiechallenge in 2021 biedt Sportinnovator 8 tot 12 ondernemers opnieuw de mogelijkheid een driedaagse CIRCO Track te volgen waarin je met behulp van experts gaat toewerken naar een concreet en haalbaar businessmodel voor jouw innovatie. Bovendien maak je na het volgen van de CIRCO Track kans op een ontwikkelbudget van maximaal € 25.000,- om jouw plan uit te voeren!

Doel van de Challenge Circulaire sportmaterialen

Het doel van de innovatiechallenge is het voorkomen van nadelige effecten van sportmaterialen op het klimaat en milieu. De sportsector kan een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen en inspireren om meer aandacht te hebben voor circulariteit.

Doe mee aan de innovatiechallenge

Op het gebied van het (sneller) verduurzamen van de sport is nog veel winst te behalen. Daarom daagt Sportinnovator de markt uit om (nieuwe) circulaire sportmaterialen en/of -diensten te ontwikkelen. Hebben jullie een (deel)oplossing? Schrijf je dan in voor deelname aan de CIRCO track.

Let op: het volgen van alle trainingsdagen van de CIRCO Track is verplicht om kans te maken op het ontwikkelbudget van maximaal €25.000,-.

Goede voorbeelden

De winnaars van de vorige innovatiechallenge zijn met deze innovatieve ideeën aan de slag gegaan:

Online vragenuurtje

Heb je vragen over de innovatiechallenge of wil je kennismaken met Sportinnovator en CIRCO trainer Ronald Lewerissa? Meld je dan aan voor het online vragenuurtje (Teams) op dinsdag 5 maart van 13.30-14.30 uur en stel al je vragen!

Tijdlijn

  • Dinsdag 5 maart om 13.30 uur: online vragenuurtje - stel hier al je vragen over de CIRCO Track en deze innovatiechallenge
  • Dinsdag 19 maart 17.00 uur: deadline innovatiechallenge
  • CIRCO dag 1: 2 april 9.00-13.00 uur
  • CIRCO dag 2: 16 april 13.00-17.00 uur
  • CIRCO dag 3: 25 april 9.00-13.00 uur

Deze innovatiechallenge is een co-creatie van Sportinnovator en ZonMw in opdracht van het ministerie van VWS.

Gerelateerd nieuws