Overzicht

Recap Big Improvement Day 2020; 'Een inspirerende dag'

De Big Improvement Day (BID) vindt al sinds 2008 plaats. Hij is opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland aan het licht, en verder, te brengen. Zo ook innovaties uit de Nederlandse sportwereld. Sportinnovator was daarom, naast delegaties van de Nederlandse overheid en de top van het bedrijfsleven, aanwezig in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Redactie 22 januari 2020, 12:19

'Een inspirerende dag' is een veelgelezen quote op zowel Instagram als Twitter wanneer je zoekt op #BID20. Een vol programma zorgde voor veel verschillende inzichten en informatie op het gebied van positieve ontwikkelingen in Nederland.

Sportinnovator was op meerdere manieren vertegenwoordigd in Den Haag. Zo waren er een aantal side-sessies waar mensen zich voor in konden schrijven, waarbij Paul van der Kolk namens Sportinnovator het publiek toesprak. Hij benadrukte dat de sport een goede manier is om markten aan te boren. "Wil je als bedrijf meer met sportinnovatie, gebruik Sportinnovator dan als loket", gaf hij zijn publiek als advies mee.

Topteam Sport
Daarnaast was ook Maurits Hendriks aanwezig in het AFAS theater. Hij werd tijdens de plenaire sessie door dagvoorzitter Charles Groenhuijsen geïnterviewd op het podium en deed daar een oproep aan het publiek. Hendriks hoopt namelijk dat het bedrijfsleven, samen met het Topteam Sport, grote maatschappelijke problemen op weg naar de Spelen van 2020 in Tokyo en die van 2024 in Parijs aanpakt. Dat moet volgens hem gebeuren middels innovaties in het domein Sport en Bewegen. Overheid, onderwijs en ondernemers spelen daarin via het principe van een triplehelix een belangrijke rol.

Op die manier kregen de vele aanwezigen niet alleen stof tot nadenken, maar ook zeer veel inspiratie.

Gerelateerd nieuws