Overzicht

Sportinnovator en ArenA vergroten samenwerking

om groei sportinnovaties te stimuleren

De Johan Cruijff ArenA is toegetreden tot het Sportinnovator-netwerk als Certified Partner van Sportinnovator. Sportinnovator is het sportinnovatienetwerk van Nederland. De organisaties intensiveren hun samenwerking om de ontwikkeling van Nederlandse sportinnovaties nationaal en internationaal verder te brengen.

Redactie 18 november 2021, 11:01

De samenwerking heeft al geresulteerd in de realisatie van het aerosolen-onderzoek van de TU Eindhoven in de ArenA. Net als een succesvolle pilot met een digitale controlekamer om sportlocaties veiliger en gezonder te maken met behulp van het Calculus dashboard.

‘Innovaties die we samen met Sportinnovator, haar gecertificeerde Sportinnovator-centra en onze partners in de ArenA kunnen ontwikkelen en testen, kunnen zeer geschikt zijn om een bezoek aan stadions als de ArenA en andere sportlocaties nog leuker, aangenamer en duurzamer te maken. Daarnaast zijn dit vaak slimme oplossingen die ook de leefbaarheid in een stad kunnen verbeteren. Daar dragen we graag aan bij’, aldus Sander van Stiphout, programmamanager Innovatie Johan Cruijff ArenA.

Aarnout Brombacher, Hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven en lid van het Topteam Sport: “De thema’s die de Johan Cruijff ArenA inbrengt in het Sportinnovator-netwerk, duurzaamheid en fanbeleving, zijn een welkome aanvulling op de innovatiethema’s die al in het Sportinnovator-netwerk zitten. Met de toetreding van de ArenA wordt ons sportinnovatienetwerk in Nederland steeds verder uitgebreid en vinden steeds meer partijen elkaar op het gebied van sportinnovatie. Het is mooi om te zien hoe de gecertificeerde Sportinnovator-centra onlangs samenkwamen in de ArenA om te samenwerken op het gebied van sportinnovatie. Hier kan de sportwereld van profiteren. En niet alleen de sport maar ook de wetenschap, het bedrijfsleven en overheden.”

Johan Cruijff ArenA certified partner Sportinnovator-netwerk

Meer informatie

Ook interesse om samen te werken met Sportinnovator of de Johan Cruijff ArenA, neem dan contact met Eric van der Veen of Sander van Stiphout. Sportinnovator werkt samen met circa 20 certified partners. Kijk op deze pagina welke centra Certified Partner zijn van Sportinnovator.

Over de Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is hét voetbalstadion van Nederland, thuishaven van AFC Ajax en het Nederlands elftal. Het is tevens de multifunctionele accommodatie voor zowel grootschalige, nationale en internationale muziek- en dance-events als bijeenkomsten in (vooral) het zakelijke segment. Deze activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking met diverse partners. Hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, veiligheid en optimale publieksbeleving vormen de belangrijkste strategische pijlers. De Johan Cruijff ArenA is een van de duurzaamste stadions ter wereld en wordt internationaal beschouwd als rolmodel voor moderne stadionbouw en -exploitatie. De Amsterdam Innovation Arena fungeert daarbij als living lab.

Over Sportinnovator

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland en heeft als doel het rendement van innovatie in de sport te vergroten en tevens bij te dragen aan een vitalere samenleving. In een landelijk netwerk van circa 20 Sportinnovator-centra werken sportorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen aan baanbrekende innovaties die leiden tot meer sportdeelname, die (top)sportprestaties verhogen en die aanzetten tot een actieve leefstijl van de bevolking. Ook het data-analyseplatform Sport Data Valley draagt bij aan deze doelstelling. Het programma Sportinnovator staat onder leiding van het Topteam Sport en wordt ondersteund door ZonMw en het Ministerie van VWS.

Gerelateerd nieuws