Overzicht

Stijn Steenbakkers en Frank van der Vloed nieuwe leden Topteam Sport

De Eindhovense sportwethouder Stijn Steenbakkers en CEO Europa van Signify Frank van der Vloed, zijn toegetreden tot het Topteam Sport. Het Topteam Sport is aangesteld door het ministerie van VWS en heeft als taak de impact van sportinnovatie te vergroten in Nederland en daarbuiten. Steenbakkers gaat zich toeleggen op het betrekken van lokale overheden bij sportinnovatie en Van der Vloed op het betrekken van het bedrijfsleven.

Redactie 26 maart 2019, 00:00

Stijn Steenbakkers

Als wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport in de gemeente Eindhoven heeft Steenbakkers de ideale portefeuille om de lokale overheden te vertegenwoordigen. Steenbakkers: “Brainport, met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier worden de oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen bedacht. Ik draag er graag aan bij dat deze ontwikkelingen ook de sport in Nederland weer verder vooruit helpen.”

Als lid van het topteam Sport hoopt Steenbakkers andere lokale overheden te stimuleren om meer te gaan innoveren en investeren in sport. Steenbakkers: “We hebben een unieke sportinfrastructuur in Nederland, maar ook verenigingen moeten innoveren. Hoe ziet de sportvereniging van de toekomst er uit? Een ander vraagstuk is hoe de openbare ruimte beter benut kan worden om sport en bewegen te stimuleren.

Frank van der Vloed

Als CEO van Signify Europa, oud Philips Lighting, kent Van der Vloed het belang van innovatie als geen ander. Van der Vloed: “Leidend blijven in innovatie is voor Signify cruciaal. Van de totstandkoming van de gloeilamp tot de ontwikkeling van LED-verlichting en dan nu de koppeling van verlichting aan apparaten in en om het huis als de telefoon en het alarmsysteem, Signify loopt voorop bij al die ontwikkelingen. Door voortdurend te blijven innoveren, leveren we ook een wezenlijke bijdrage aan energiebesparing.”

Als lid van het Topteam Sport hoopt Van der Vloed vooral bedrijven te inspireren en stimuleren om meer te gaan innoveren in de sport en meer te doen met duurzaamheid. Van der Vloed: “Hiervoor gaan we onder andere bijeenkomsten organiseren voor bedrijven waarin we hen proberen te laten samenwerken op een bepaald thema. Ook zijn er vanuit Sportinnovator subsidietrajecten en Innovation Challenges die vernieuwende ideeën vanuit het bedrijfsleven stimuleren.”

Over het Topteam Sport en Sportinnovator

Het Topteam Sport bestaat uit negen prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, wetenschap en hbo, gemeenten, sport en de overheid. Op deze manier wil het Topteam Sport zoveel mogelijk partijen bij sportinnovatie betrekken en hen met elkaar laten samenwerken. De ambitie van het Topteam Sport met het programma Sportinnovator is dat Nederland een van de meest sportinnovatieve landen ter wereld is.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Jansen, communicatieadviseur Sportinnovator via ljansen@zonmw.nl of 070 349 5312.

Gerelateerd nieuws