Topteam-lid Maurits Hendriks in NRC: ‘Gebundelde EK’s een succes’

Afgelopen weken waren Glasgow en Berlijn het strijdtoneel van diverse Europees kampioenschappen. Zeven sportbonden organiseerden tegelijkertijd hun EK. Topteam-lid en Technisch Directeur van sportkoepel NOC*NSF Maurits Hendriks zegt in het NRC dat hij over het algemeen tevreden is met de opzet.

Redactie 15 augustus 2018, 10:00

De Nederlandse ploegen behaalden goede resultaten en er was meer aandacht voor de sporten in de pers. ‘Vooral schoonspringen en synchroonzwemmen, sporten met amper belangstelling van de media, kregen aandacht', zegt André Cats, technisch directeur van de zwembond KNZB. Hendriks kijkt echter al vooruit. Een gemiste kans vindt hij dat de innovatie van het olympische programma, zoals de toevoeging van skateboarden of 3x3 basketbal, buiten de EK’s was gelaten.

Ook zouden de gebundelde EK’s een kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen kunnen worden. Terwijl gelijktijdig de WK zeilen in Aarhus en de Wereldruiterspelen, komende maand in de Verenigde Staten, twee jaar voor de Spelen wel olympische proeven voor ‘Tokio’ zijn, had dat ook op de EK’s in Glasgow en Berlijn gekund, vindt de technisch directeur.

Gerelateerd nieuws