Overzicht

Via een speciale zuil kunnen kinderen buiten gamen, sporten én leren tegelijk

De jeugd van tegenwoordig heeft een beetje de uitstraling niet meer buiten te spelen. Computers en tablets hebben het schoolplein of de speeltuin in vergetelheid doen raken. Volgens speeltoestellenbedrijf Yalp moet en kan dat anders. Zij ontwikkelden de Memo Activity Zone.

Redactie 05 september 2019, 10:30

Yalp -dat omgekeerd opeens heel logisch klinkt- combineert de beweging met ontwikkeling en de gezondheid van kinderen. Dat doet het in het geval van de Memo Activity Zone met zeven pilaren. Daarvan staat er één in het midden van de speellocatie: de hoofdpilaar. Alle pilaren zijn voorzien van duizenden gekleurde lampjes (leds), 360° touchscreens en sensoren. Maar dat is nog niet alles. In de pilaren zit een klimaatsysteem verwerkt, waardoor de electronica het bij alle temperaturen blijft doen.

Tegenover Metro legt Steffanie Hoek uit dat de Memo Activity Zone niemand buitenspel zet en eigenlijk altijd een positive invalshoek heeft. “Je bent af!’, zul je van de pilaarstem nooit horen. Wel termen als ‘probeer het nog een keer.

Het gaat volgens Yalp overigens niet alleen om spelen. De spellen, die worden ontwikkeld in samenwerking met scholen in Nederland en de Verenigde Staten, kunnen namelijk ook een educatief karakter hebben. "Het biedt verschillende soorten spellen aan, op verschillende niveaus spelen. Zoals rekenen, taal of geschiedenis." Goed voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen.

Eerder berichtten wij al over andere initiatieven over buitenpelen:

Buitengewoon bewegen
Zowel de ouders als kinderen naar buiten krijgen, dat was de doelstelling van veertien initiatiefnemers in de regio Groningen. Na een eerste testfase mogen de initiatiefnemers – met extra financiële hulp van de provincie Groningen en de Rabobank – de game ‘Buitengewoon Bewegen’ nog verder gaan uitwerken.

Klik HIER voor meer informatie daarover.

Pico daagt kinderen uit weer buiten te spelen
In 2016 won Picoo de Nationale Sportinnovator Prijs voor hun idee voor innovatief en interactief speelgoed. Begin december staat de lancering van de eerste Picoo-koffer, met daarin twaalf handhelds, gepland.

Klik HIER voor meer informatie daarover

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten