Topteam Sport

Harry van Dorenmalen

Functie: Voorzitter Topteam Sportinnovator, Multi Commissaris, previous Chairman IBM Europe en CEO IBM BeNeLux

Nederland moet het meest sportinnovatieve land ter wereld worden

'Aan ambitie geen gebrek. Nederland moet, door kennis, data en technologie aan elkaar te koppelen, het meest sportinnovatieve land ter wereld worden. We gaan naar een data driven economy, dat zal in de sport niet anders zijn. Sport Data Valley zal, zo is de voorspelling van het Topteam Sport, de komende jaren dusdanig veel informatie gaan opleveren dat niet alleen Nederlandse topsporters over de grens nog beter gaan presteren, maar vooral ook sportparticipatie en volksgezondheid toenemen.

Natuurlijk zou het prachtig zijn om te roepen dat we met onze aanpak op de volgende Olympische Spelen zes gouden medailles extra gaan winnen. Maar daar draait het in eerste instantie niet om. Sportinnovator wil vooral de samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid, wetenschap én sport stimuleren. Uit deze samenwerking komen nieuwe producten en diensten voort. Innovaties. Waarmee we ook internationaal kunnen scoren.

Vanuit mijn jarenlange ervaring als algemeen directeur van IBM ken ik het bedrijfsleven als geen ander en is mij gevraagd om het Topteam Sport te leiden, om de ambities van Sportinnovator te vervullen. Een van mijn aandachtsgebieden is dan ook om de link tussen het bedrijfsleven en sportinnovatie te versterken. Door duurzame samenwerking en betrokkenheid van het bedrijfsleven bij de sport wordt het innovatiepotentieel in de sport versterkt, worden nieuwe businesscases versneld en een sneller resultaat gerealiseerd.'

Gerelateerd nieuws