Van Dorenmalen spreekt voor delegatie uit Hong Kong over Sportinnovator

Friesland Campina bestaat dit jaar 80 jaar. Ter ere van dat jubileum nodigde de zuivelcoöperatie een delegatie uit Hong Kong uit voor een mediatour door het land.

Redactie 24 mei 2018, 09:00

Onder meer het Sportinnovator-centrum Kenniscentrum Sport werd bezocht door de Hongkongse afvaardiging. Daar was ook Topteam-lid Harry van Dorenmalen aanwezig om te vertellen over het programma Sportinnovator.

Van Dorenmalen vertelt waarom hij het belangrijk vond om aanwezig te zijn. "Friesland Campina bestaat 80 jaar en staat in de sportwereld bekend als een bedrijf dat zeer betrokken is bij de sport. Sport is meer dan bewegen. Er komen zaken als materiaal, mentale weerbaarheid en zeker ook voeding bij kijken. De provincie Gelderland, Papendal en Kenniscentrum Sport zijn druk met programma's voor voeding die bijdragen aan sportprestaties. Als Sportinnovator zijn we daar natuurlijk graag bij betrokken."

In het buitenland staat Nederland bekend als een land dat voorop loopt in het toepassen van innovatie en datatechnologie in de sport. "En we blijken in Nederland beter in staat samen te werken. Daarin onderscheiden we ons van de rest van de wereld", weet Van Dorenmalen. "Andere landen komen dus graag langs om zich te laten inspireren en van ons te leren."

"Het was een dag om deze mensen uit Hong Kong een beeld te geven hoe wij in Nederland omgaan met sportinnovatie en hoe we sport gebruiken om een impact te maken op maarschappij en burgers."

Gerelateerd nieuws