Sportwereld tegen corona: Samen oplossingen zoeken om te sporten, ook met publiek

"Hoe kun je veilig binnen sporten, ook met publiek? Daar moeten we samen een oplossing voor vinden." Maurits Hendriks (Topteam Sport) roept iedereen in Nederland op om de sport te innoveren. Heb jij een innovatie of idee? Neem contact op met Afton van der Have via info@sportinnovator.nl.

Heb jij dé oplossing voor veilig binnensporten of voor het heropenen van sportevenementen?

Twee miljoen euro ontwikkelbudget voor de beste innovatieve oplossingen

Door de uitbraak van COVID-19 bevindt ook de sport- en beweegsector zich in een zeer lastige situatie. Sport(evenementen) kunnen zeer beperkt georganiseerd worden, omdat de kans op besmetting voor sporters en publiek te groot is. Sportinnovator en het Topteam Sport hebben daarom in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een innovatiecompetitie (SBIR) opgezet. Voor deze competitie is in totaal 2 miljoen euro beschikbaar.

Lees verder

Evenementenbranche onderzoekt mogelijkheden met als hoofddoel: terug naar het oude normaal

Sportinnovator neemt deel aan Fieldlab Evenementen

Het Fieldlab Evenementen, dat als hoofddoel heeft om de evenementenbranche terug naar het oude normaal te brengen, is officieel van start. Het Fieldlab is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het EventPlatform en de Alliantie van Evenementenbouwers en de Overheid. Het is mede opgezet met wetenschappers en kennisinstellingen, de Topsectoren Creatieve Industrie en Life, Sciences & Health, CLICKNL en Sportinnovator.

Lees verder

Aerosol reduction in indoor sports centre

Zaterdag 11 juli heeft in het kader van Covid-19 een onderzoek plaatsgevonden naar luchtkwaliteit en luchtreiniging tijdens sporten in een fitnessruimte bij de TU/Eindhoven. Doel van het onderzoek is te kijken hoe sportscholen en overige binnensportruimtes op een verantwoorde manier open kunnen blijven voor sporters, ook wanneer er minder buiten gesport kan worden of bij een tweede of derde golf van dit virus of toekomstige pandemieën.

Lees verder

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten